• Pedagogik som förändrar

  Ledarprogram

  De längre ledarpprogrammen vänder sig till företag och individer som vill skapa förändring. Teorier, verktyg och övningar varvas med konkreta vardagsutmaningar och erfarenhetsutbyte i en trygg grupp.

Ledarprogrammet tar utgångspunkt i mångårigt ett forskningsprojekt (1-3) och riktar sig till företag, företagare och organisationer. Som deltagare har du förmodligen en roll som ledare, högre chef, konsult, entreprenör, VD eller ägare. Tidigare år inkluderar deltagare från branscher som bank, IT, kommunikation & PR, konsult, ledarutveckling, inredningsarkitekt, musik, reklam, bygg, forskning, omvårdnad, media, fastighet, trädgård, bibliotek, mode, hållbarhet, utbildning och organisationsutveckling.

Under ett år arbetar du integrerat med både din egen personliga utveckling och en skarp yrkesrelaterade utmaning. Exempel på utmaningar från tidigare år inkluderar: “Hur kan jag förändra kulturen i bolaget så att den ligger mer i linje med de värderingar jag har nu snarare än när jag startade det?”, “Hur kan vi expandera utan att skapa onödig stress?”, “Ska jag sälja mitt bolag, vara kvar som VD eller ta in någon annan?”, “Hur kan jag implementera mer av det jag lärt mig i organisationen?”, “Ska jag sluta på storbolaget och starta eget?” och “Hur hittar jag en arbetsroll där livet och jobbet går ihop?”.

innehåll

Under året fördjupar du din personliga utveckling och lär dig mer om hur din resa kan bidra till att föra verksamheten framåt samt hur detta i sin tur kan hjälpa dig att fortsätta utvecklas som människa. Du är med i en liten, trygg och kompetent grupp. Forskningsbaserade teorier, övningar och strukturerad feedback varvas kontinuerligt för att stödja dig under den ett år långa processen. I programmet får du bland annat lära dig att:

 • Integrera insikter från personlig utveckling i ditt ledarskap
 • Låta arbetet bli en väg till fortsatt personlig utveckling
 • Kalibrera din inre kompass genom att kombinera intuition och kritiskt tänkande
 • Leda dig själv och andra inifrån och ut
 • Driva förändringsprocesser utifrån närvaro och medkänsla
 • Uppnå konkreta verksamhetsresultat med inre hållbarhet
 • Kommunicera för att skapa kontakt, inkludering och ett lärandeklimat
 • Ge och ta emot feedback med människan i centrum

Röster från Tidigare deltagare

”Att Lasse har både kombinationen från Handels samt hela mindfulnessbiten skapar en häftig kombination som når ned på djupet och berör de essentiella frågorna både ur ett företags- och personligt perspektiv.”

”Lasse är kompetent, professionell och inkännande. Otroligt viktigt att snabbt få tillit i gruppen. Funkade utmärkt!”

“Programmet är för mig en resa att bli ”hel” som ledare, men även som människa, som pappa, make, brorsa, och vän. Där hela jag och hela livet kommer ihop. Det är inga uppdelningar längre utan det hänger ihop – och det är just det som gör skillnaden.”

”Varje träff har varit spännande och extremt lärorik. Dessutom kul att få möta alla andra deltagare och deras projekt. Det har också varit skönt att kunna bidra till andra med egna erfarenheter.”

“I all enkelhet är ledarprogrammet för mig en oas av tillit och lugn. Det har gjort mig till en bättre version av mig själv till gagn för alla runt mig.”

”Öppen, ärlig kommunikation med underbara människor och stöd från dessa att hitta mig själv och utveckla min verksamhet samtidigt. Unikt koncept, komponerat med olika infallsvinklar, verktyg och intuitivt ledarskap.”

“Lasse är lyhörd, varsam och samtidigt tydlig.”

“Att få ihop och förstå både det inre och det yttre skapar en helhet som är så mycket större än delarna. För mig har det gett större tillit och mer frid i sinnet. Att få vara en del av gruppen och både ge och ta emot har varit så värdefullt. Och Lasse du är så bra på att läsa av och leda gruppen genom processen.”

“Programmet är ett stegvis utforskande, där teori, praktik och erfarenhetsutbyte med de andra deltagarnas varvas på ett sätt som ger många insikter.”

“Lasse är väldigt duktig och lyhörd på olika personers behov och pushar oss framåt med en oerhört mjuk hand. Jag har ibland misstänkt att han vet vad vi behöver göra långsiktigt men att han har väntat på när vi är där och först då gett råden kring vad som kan vara möjliga vägar framåt.”

“Jag känner mig mycket tryggare i mitt ledarskap och då kommer besluten mer inifrån.”

”Det har varit banbrytande för mig på alla plan. Jag har kastat mina skygglappar, jag har mött mina rädslor, jag har vågat ta kliv. Det anade jag innan. Men nu vet jag!”

Schema & Anmälan

Programmet omfattar 11,5 dagar över ett år. Det är upplagd för att stödja din process och blandar internat och heldagar med inspelade föreläsningar, eget arbete i verksamheten, reflektionsövningar och strukturerat erfarenhetsutbyte med de övriga deltagarna mellan tillfällena. Samtliga sker i Stockholm på enkla och naturnära anläggningar.

 • 24 sep kl 18 – 26 sep kl 15 (internat)
 • 7 okt kl 9-19
 • 10 nov kl 9-19
 • 8 dec kl. 9 – 9 dec kl 15 (internat)
 • 20 jan kl 9-19
 • 8 mars kl 9-19
 • 28 april kl 9 – 29 april kl 15 (internat)
 • 14 sep kl 9-17

Som deltagare behöver du avsätta tid för närvaro vid samtliga tillfällen samt tid för att arbeta med din utmaning mellan varje tillfälle. Utöver detta krävs ca 2–3 timmar för förberedelser inför varje tillfälle.

En grupp består av max 7 deltagare och kostnaden för programmet är 49 000 SEK exklusive moms. Tillkommer gör kostnad för enklare mat och logi vid tre internat samt lokalkostnad (ca 27 000 SEK). Om din verksamhet är drabbad av Covid-19 eller av andra skäl har liten ekonomi kan du ansöka om stipendium. Sista dag för anmälan är 15 augusti. Anmäler du dig före 30 juni betalar du Early Bird-pris 44 tkr.

Viktigt om Covid-19

Programmet är förberett att ges helt eller delvis ges online om myndigheternas rekommendation är att inte hålla fysiska träffar under hela eller delar av perioden. Datum och tid för internaten ligger kvar, men heldagarna kommer att bli kortare (kl. 9-17) och kompletteras med ett tretimmars pass intilliggande dag. Reservera därför även följande datum och tider: 6 okt kl 14-17, 4 nov kl 9-12, 21 jan kl 9-12, 9 mars kl 9-12. Upplägget användes 2020-21 med mycket gott resultat.

Om kursledarna

Lasse Lychnell är grundare av företaget Being in Business och har en doktorsexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. Han startade det första ledarprogrammet 2013 som en del av sin forskning om hur ledare integrerar insikter från inre utveckling med yrkeslivet [1,2,3] och har givit programmet under sju år. Lasse har gedigen erfarenhet av ledarutveckling och föreläsningar inom både akademi och näringsliv.

Han har bland annat medverkat i utbildning för Handelshögskolan i Stockholm, SSE Executive Education, Institutet för Verksamhetsutveckling, Stockholms Konstnärliga Högskola, Handelshögskolan i Göteborg, Wirtschaftsuniversität Wien (AUT), Hanken (FIN), IFL och Ruter Dam. Företagsuppdrag inkluderar bland andra Swedbank, CGI, Tre, UPM, Sveriges Television, Tenant & Partners, Sturebadet, Åre Kommun och Social Entrepreneurship Forum. Lasse Lychnell är även ledamot av styrgruppen för Center for Social Sustainability vid Karolinska Institutet och medlem i det globala forskarnätverket Management, Spirituality, and Religion vid Academy of Management.

 

Rebecka Arman är docent i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg och har samarbetat med Lasse i olika sammanhang. I år kommer de att hålla i processen tillsammans. Rebecka forskar om chefskap, organisationsutveckling och HR samt undervisar i ledarskap, grupputveckling och kommunikation på grundnivå så väl som inom Executive MBA. Hon har också erfarenhet av uppdragsutbildningar för chefer inom offentlig sektor med Handelshögskolan i Göteborg och chefer i kultursektorn tillsammans med med Alto University (FIN). Rebeckas sätt att arbeta präglas av en upplevelsebaserad pedagogik där deltagarna utbyter och lär av varandras erfarenheter. Hon är även ordinerad inom Zenbuddhism och har gått Being in Business facilitatorsträning.

Referenser

(1) Lychnell, L. (2017). When work becomes meditation: how managers use work as a tool for personal growth. Journal of Management, Spirituality & Religion, 14(3), 255–275
(2) Lychnell, L. (2020). Being in Business: a sensemaking perspective on spiritual transformation at work. Paper accepted for presentation at The Academy of Management Meeting 7-11 August 2020, Vancouver, BC, Canada.
(3) Lychnell, L., & Mårtensson, P. (2017). Straight from the Heart: A Clinical Group Intervention to Research Management Spirituality. Management Research Review, 40(8), .870-889. doi:https://doi.org/10.1108/MRR-05-2016-0128

Frågor och intresseanmälan

Blir du nyfiken på programmet? Har du några frågor? Eller vill du skicka en intresseanmälan? Skriv till contact@beinginbusiness.se så blir du kontaktad inom kort. Innan antagning gör vi alltid en intervju så att vi tillsammans kan avgöra om det är möjligt att programmet kan tillgodose dina behov.

X