• Start 25 september 2020

  Ledarprogram 2020-21

  En djupgående process designad för dig som arbetat med inre utveckling och vill integrera dina insikter med yrkeslivet för att ta nästa steg professionellt. Under ett år är du del av en grupp insiktsfulla ledare där du får stöd att utmana dig själv, hitta nya vägar framåt och skapa konkreta resultat med inre hållbarhet.

Ledarprogrammet tar utgångspunkt i mångårigt ett forskningsprojekt (1-3) och riktar sig till företag, företagare och organisationer. Som deltagare har du förmodligen en roll som ledare, högre chef, konsult, entreprenör, VD eller ägare. Under ett år arbetar du integrerat med både din egen personliga utveckling och en skarp yrkesrelaterade utmaning.

Exempel på utmaningar från tidigare år bland annat “Hur kan jag förändra kulturen i bolaget så att den ligger mer i linje med de värderingar jag har nu snarare än när jag startade det?”, “Hur kan vi expandera utan att skapa onödig stress?”, “Ska jag sälja mitt bolag, vara kvar som VD eller ta in någon annan?”, “Hur kan jag implementera mer av det jag lärt mig i organisationen?”, “Ska jag sluta på storbolaget och starta eget?” och “Hur hittar jag en arbetsroll där livet och jobbet går ihop?”.

innehåll

Under året fördjupar du din personliga utveckling och lär dig mer om hur din resa kan bidra till att föra verksamheten framåt och hur detta i sin tur kan hjälpa dig att fortsätta utvecklas som människa. Du är med i en liten, trygg och kompetent grupp. Forskningsbaserade teorier, övningar och strukturerad feedback varvas kontinuerligt för att stödja dig under den ett år långa processen. I programmet får du bland annat lära dig att:

 • Integrera insikter från personlig utveckling i ditt ledarskap
 • Låta arbetet bli en väg till fortsatt personlig utveckling
 • Kalibrera din inre kompass genom att intuition och kritiskt tänkande
 • Leda dig själv och andra inifrån och ut
 • Driva förändringsprocesser utifrån närvaro och medkänsla
 • Uppnå konkreta verksamhetsresultat med inre hållbarhet
 • Ge och ta emot feedback med människan i centrum

Röster från Tidigare deltagare

”Att Lasse har både kombinationen från Handels samt hela mindfulnessbiten skapar en häftig kombination som når ned på djupet och berör de essentiella frågorna både ur ett företags- och personligt perspektiv.”

”Varje träff har varit spännande och extremt lärorik. Dessutom kul att få möta alla andra deltagare och deras projekt. Det har också varit skönt att kunna bidra till andra med egna erfarenheter.”

”Kompetent, professionell och inkännande. Otroligt viktigt att snabbt få tillit i gruppen. Funkade utmärkt!”

”Öppen, ärlig kommunikation med underbara människor och stöd från dessa att hitta mig själv och utveckla min verksamhet samtidigt. Unikt koncept, komponerat med olika infallsvinklar, verktyg och intuitivt ledarskap.”

“Jag känner mig mycket tryggare i mitt ledarskap och då kommer besluten mer inifrån.”

”Det har varit banbrytande för mig på alla plan. Jag har kastat mina skygglappar, jag har mött mina rädslor, jag har vågat ta kliv. Det anade jag innan. Men nu vet jag!”

Schema & Anmälan

Programmet omfattar 11,5 dagar över ett år. Det är upplagd för att stödja din process och blandar internat och heldagar med inspelade föreläsningar, eget arbete i verksamheten, reflektionsövningar och strukturerat erfarenhetsutbyte med de övriga deltagarna mellan tillfällena.

 • 25 sep kl 18 – 27 sep kl 15. Tollare Folkhögskola (Saltsjö-Boo)
 • 6 okt kl 9-19 (Stockholm)
 • 2 nov kl 9-19 (Stockholm)
 • 3 dec kl. 9 – 4 dec kl 15 (Stockholm)
 • 20 jan kl 9-19 (Stockholm)
 • 9 mars kl 9-19 (Stockholm)
 • 3 maj kl 9 – 4 maj kl 15 (Åre)
 • 14 sep kl 9-17 (Stockholm)

Som deltagare behöver du avsätta tid för närvaro vid samtliga tillfällen samt tid för att arbeta med din utmaning mellan varje tillfälle. Utöver detta krävs ca 2–3 timmar för förberedelser inför varje tillfälle.

En grupp består av max 7 deltagare och kostnaden för programmet är 45 tkr exklusive moms, mat och logi vid internaten. Är din verksamhet drabbad av Covid-19 eller om din verksamhet av andra skäl har liten ekonomi kan du ansöka om stipendium och delta till reducerad kostnad. Sista dag för anmälan är 15 augusti. Anmäler du dig före 30 juni betalar du Early Bird-pris 40 tkr

Covid-19

Programmet är förberett att ges helt eller delvis ges online om myndigheternas rekommendation är att inte hålla fysiska träffar under hela eller delar av perioden. Datumen ligger kvar men träffarna blir kortare och en del av innehållet läggs ut som videos med interaktiva övningar mellan träffarna. Fokus ligger på att utnyttja tekniken för att skapa en så bra läroprocess som möjligt.

Om läraren

Lasse Lychnell är grundare av företaget Being in Business och har en doktorsexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. Han startade det första ledarprogrammet 2013 som en del av sin forskning om hur ledare integrerar insikter från inre utveckling med yrkeslivet (se nedan) och har givit programmet under sju år.

Han har gedigen erfarenhet av undervisning inom såväl högskolan som näringsliv och organisationer. Sedan 2006 har han bland annat gjort uppdrag för Handelshögskolan i Stockholm, SSE Executive Education, Institutet för Verksamhetsutveckling, Sveriges Television, Stockholms Konstnärliga Högskola, Handelshögskolan i Göteborg, Wirtschaftsuniversität Wien (AUT), Hanken (FIN), IFL, Tenant & Partners, Sturebadet och Social Entrepreneurship Forum. Lasse Lychnell är även ledamot av styrgruppen för Center for Social Sustainability vid Karolinska Institutet och medlem i det globala forskarnätverket Management, Spirituality, and Religion vid Academy of Management.

Referenser

(1) Lychnell, L. (2017). When work becomes meditation: how managers use work as a tool for personal growth. Journal of Management, Spirituality & Religion, 14(3), 255–275
(2) Lychnell, L. (2020). Being in Business: a sensemaking perspective on spiritual transformation at work. Paper accepted for presentation at The Academy of Management Meeting 7-11 August 2020, Vancouver, BC, Canada.
(3) Lychnell, L., & Mårtensson, P. (2017). Straight from the Heart: A Clinical Group Intervention to Research Management Spirituality. Management Research Review, 40(8), .870-889. doi:https://doi.org/10.1108/MRR-05-2016-0128

Frågor och intresseanmälan

Har du fler frågor om programmet? Eller är du nyfiken på om det kan vara något för dig? Eller vill du skicka en intresseanmälan. Skriv till contact@beinginbusiness.se så blir du kontaktad inom kort. Innan antagning gör vi alltid en intervju så att vi tillsammans kan avgöra om det är möjligt att programmet kan tillgodose dina behov.