• Start 11 januari 2021 (Zoom)

  Introduktionskurs

  Den här kursen vänder sig till dig som vill lära dig hur meditation och medkänsla kan utveckla dig som ledare. Förmodligen har du en roll som ledare, högre chef, konsult, entreprenör, VD eller ägare. Ingen tidigare erfarenhet av meditation är nödvändig.

Vi läser ofta att meditation och medkänsla kan utveckla förmågor som är förknippade med ett framgångsrikt ledarskap: förhöjd uppmärksamhet, ökad kognitiv kapacitet, en bättre förmåga att hantera sina egna känslor samt större kapacitet att bryta vanemässiga beteenden när de inte är gynnsamma. Men hur gör man? I den här kursen får du:

 • lära dig grunderna i meditation och medkänsla
 • kunskap om forskningen och teorierna bakom
 • integrera dina lärdomar med livet som ledare och människa

Meditation tränar du upp din förmåga att vara i nuet, ökar din självkännedom och skapar ett mellanrum där du kan värdera olika alternativ och fatta beslut med större klarhet. Träning i medkänsla och kontaktskapande kommunikation hjälper dig att lyssna till både dina egna och andra människors behov samt att uttrycka dig med autenticitet. Ett av kursens fokus är att aktivt kunna välja konstruktiva förhållningssätt även i utmanande situationer.

Under kursen varvas korta teoripass med moment där vi övar och tillsammans diskuterar våra erfarenheter. Mellan gångerna får du övningar, läsuppgifter och reflektioner att göra. Målet med introduktionskursen är att du ska lära dig grunderna för att sedan kunna fortsätta på egen hand när kursens är slut. Efter genomgången kurs blir du också en del av Being in Business nätverk av medvetna ledare.

Under kursen träffas vi 7 måndagar i rad kl. 18.00 – 20.00 på Zoom med start den 11 januari. Förutom närvaro vid varje tillfälle behöver du avsätta tid för egen träning, läsning samt övningar (ca 2–4 timmar per vecka).

 

Röster från Tidigare deltagare

”Lasse, Du inspierar och sätter lärdomarna i en bra och begriplig kontext. Jag upplever att du verkligen hjälper mig framåt på mina egna villkor. För det är jag dig skyldigt ett stort tack.”

“Det har varit underbart härligt och lärorikt! Lasse, du har en guidande förmåga och har inspirerat mig att testa och utmana. Tack för fantastiska veckor! Du har gjort skillnad för mig – och kanske för mina medarbetare!”

Så väl avvägt! Jag har lärt mig så mycket och bär med mig insikter och en ny rofylldhet. Dina egna modeller och filosofiska resonemang är starka och bra. Övningarna mitt i prick.”

”Det skapar en känsla av att jag kan luta mig tillbaka (om än aktivt) och bara följa med. Jag är förtjust i att varva mellan teori och praktik. Det skapar möjligheter för omväxling och det känns motiverande hela tiden. Mest av allt är jag förtjust i ditt genuina sätt när det kommer till att vara ickevärderande. Det är uppfriskande, kärleksfullt & modernt!”

Schema & Anmälan

Kursen omfattar 7 tillfällen om två timmar. Det är upplagd för att stödja din process och varvar teori, praktik och reflektion med läsuppgifter och reflektionsövningar mellan gångerna.

 • 11 jan kl. 18-20 (Zoom)
 • 18 jan kl. 18-20 (Zoom)
 • 25 jan kl. 18-20 (Zoom)
 • 1 feb kl. 18-20 (Zoom)
 • 8 feb kl.. 18-20 (Zoom)
 • 15 feb kl. 18-20 (Zoom)
 • 22 feb kl. 18-20 (Zoom)

Vi träffas i en grupp bestående av max 10 deltagare och kostnaden för programmet är 10 tkr exklusive moms. Är din verksamhet drabbad av Covid-19 eller om din verksamhet av andra skäl har liten ekonomi kan du ansöka om stipendium och delta till reducerad kostnad. Sista dag för anmälan är 8 januari. OBS! Anmäler du dig före 31 december betalar du Early Bird-pris 8 tkr

Om läraren

Lasse Lychnell är grundare av företaget Being in Business och har en doktorsexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Stockholm. Sedan 2013 ger han kurser för att hjälpa ledare att integrera inre och yttre utveckling samtidigt som han skapar ny kunskap på området genom sin forskning.

Lasse Lychnell har gedigen erfarenhet av undervisning inom såväl högskolan som näringsliv och organisationer. Bland nuvarande och tidigare kunder ingår bland annat Handelshögskolan i Stockholm, SSE Executive Education, Institutet för Verksamhetsutveckling, Swedbank, UPM, Åre Kommun, Stockholm School of Entrepreneurship, Sveriges Television, Stockholms Konstnärliga Högskola, Handelshögskolan i Göteborg, Wirtschaftsuniversität Wien (AUT), Hanken (FIN), IFL, Tenant & Partners, Sturebadet och Social Entrepreneurship Forum. Lasse Lychnell är även ledamot av styrgruppen för Center for Social Sustainability vid Karolinska Institutet och medlem i det globala forskarnätverket Management, Spirituality, and Religion vid Academy of Management.

 

Frågor och intresseanmälan

Har du fler frågor om kursen? Eller är du nyfiken på om det kan vara något för dig? Eller vill du skicka en intresseanmälan. Skriv till contact@beinginbusiness.se så blir du kontaktad inom kort. Innan antagning gör vi alltid en intervju så att vi tillsammans kan avgöra om det är möjligt att kursen kan tillgodose dina behov.

X